söndag 6 april 2008

blivande pajåkte till handelsträdgården för att köpa jord och kogödsel. dom hade fått in fullt med vårblommor och perenner!
jag fick kontrollera mig och lyckades med att bara köpa en rabarber (väldigt konstigt att det inte fanns redan). den fick bo bredvid vinbärsbusken a.k.a efterrättshörnan.

5 kommentarer:

fingerspitz sa...

Vilken handelsträdgård åker du till. Jag tänkte ge mig ut på växtjakt snart och vet inte riktigt var jag ska börja.

För övrigt är ju rabarber är ju ett måste. Jag hoppas på en hel del pajer för vår del.

litet hus sa...

hallå fingerspitz!
jag brukar åka till (kan man säga så när jag varit där två gånger?) kålltorps gardencenter. många fördelar: man kan åka dit kommunalt och det tillhör inte nån gigantisk kedja. det ligger innanför härlanda fängelse utefter kyrkogården.
hann inte riktigt kolla in allt så det blir snart ett nytt besök.

Jo sa...

Åh, en efterrättshörna! Det begreppet måste jag föra vidare till min sambo och vår trädgård! :) Jag försökte mig på rabarber förra året, men de hamnade nog för skuggigt, för de tog sig aldrig :( Men i år ska vi på det igen!

Spring-Therese sa...

Ååå, Malin rabarberpaj är det bästa som finns! Lyckos dig som har en egen trädgård och kan baka hur mycket du vill. Så gott! Fast halva lyckan är ju såklart en tallrik med 50% vaniljsås. :)

Kram,
T

fingerspitz sa...

Då får det bli en tripp till Kålltorp i veckan, dessutom ligger det ju bekvämt nära kolonin.

Vi har så mycket att fixa med stugan att det känns om om trädgården kommer att bli lite lidande i år men någon liten planta ska det väl gå att gräva ner.