onsdag 18 juni 2008

en ros är en ros är en ...


denna rosa skönhet tror vi (jag och områdets rosexpert) är en 'aimable aimee' med en doft av citronsockerkaka.


och detta är en 'jupiter' enligt tidigare ägaren. doftar svagt men gott.och denna klematis är lite mörkare i verkligheten 10-15 cm stora blommor, nån som vet vad den heter?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, jag tror det är en Rouge Cardinal, har en likadan, helt hopplös att fota så att färgen blir den riktiga....mv Maddan

fingerspitz sa...

Hur många rosor har du i trädgården egentligen? Jag fick inte riktigt överblick när jag när där och hälsade på.

Själv tänkte jag bli en ros och piontant på äldre dar. Måste bara gräva lite fler land först och bestämma vilka sorter jag ska ha och kanske öppna ett sparkonto för blommor...

Passar på att önska en glad midsommar, vi ska fira i kolonin för första gången så det bli spännande att se hur det blir. De har lovat dans, lotter och kaffe och sen får vi väl fylla på med resten på kvällen.

litet hus sa...

maddan: tack för tipset! jag googlade efter bilder på den och en del av dom var mer röda? är din oxå det? min är lila åt det violetta hållet.

fingerspitz: jag vet inte riktigt själv faktiskt. men kanske åtta olika plus oräkneligt antal 'vilda' rosor (tror jag alltså, dom heter säkert nåt). du får komma tillbaks om några veckor när alla slagit ut!
jag vill vara rospiontant nu med sju sorters kakor till fikat!
nästa år blir det nog ännu bättre för då kanske jag kommer ihåg att gödsla.
tack detsamma! jag ska fira på delsjökolonin, det blir nog toppen.