torsdag 16 april 2009

poppis loppis

härom veckan var jag på utflykt med två sköna kolonister. första stoppet var en otrooooligt poppis loppis, se bara vicka fynd:


kärleksbricka och vit glasskål på fot


som smyckeskrin fast till naturens juveler: fröerna! två finfina träaskar.


liten taklampa i plisserat glas med träfäste


inspiration


del till framtida folkdräkt


tygfrossa! nerifrån: tryckt blommigt, svart ull, blåturkos smalspårig manchester, rosa muddväv, grön trikå, mer grön trikå, ärtgrönt snedmönstrat i obestämt konstmaterial, grön bomullscrepe, vit-och-grön-mönstrat linnetyg från spira och ytterligare en rosa muddväv.


diverse: gröna mockabitar, genomskinliga tryckknappar, glad påsk-band, randigt band, gult och orange plastband, grönt stickfodral, strumpstickor, stickor nr 7, åtdragsmanicker (vad heter det?) och sist och nästan finast: applikationer från dovre, höganäs, söderköping, alingsås, nässjö och københavn.

2 kommentarer:

Jo sa...

Men vilka fina saker! Nästa gång vill jag följa med!! :D Jag lovar att inte sno saker från dig!

(jag har köpt virkat-boken på tradera, jag gillar den skarpt. Nästan så jag vill gifta mig och ha en spetskrona bara för att!)

litet hus sa...

jo, det var ett litet trauma där i början med tre som gillar samma saker. men vi delade upp oss och fick helt enkelt gilla läget och inse missat fjällgarn och "grötdax på havreax"-tallrik.

men boken är verkligen fantastisk (köpte den lika mycket för dom handskrivna beskrivningarna som låg istoppade). har du sett sidan 56 "Gör roliga saker av nylonstrumpor" och den "koketta kassen" på sidan 60?