måndag 5 oktober 2009

oktoberskördvi åker kollektivt, skörden och jag. det blev två fina buketter: malva, spansk näva, jätteverbena, dragon och oregano i den ena och the fairy-rosor och kärleksört i den andra.oregano (till vänster) är tydligen en av få örter som verkligen funkar att torka. testade med lite salvia (till höger) oxå. basilika i krukan som jag drivit upp av frön från lisa.världens godaste cox orange. inte riktigt mogna ännu men jag var tvungen att ha några hemma.örter i långa banor för höstens matorgier. åsså några rosenbönor.tomater på mogning.

4 kommentarer:

Jo sa...

Oj, det var ingen dålig skörd! Jag ska också testa att torka oreganon, tack för tipset! :)

Lena sa...

Hej

hur får du så gröna tomater att mogna? Jag har mina plantor på balkongen men det är nog dags att ta in dem trots att de är knallgröna...

Lena

litet hus sa...

Nu har jag läst på lite och knippena ska inte vara så stora som jag gjort, 5-6 stjälkar i varje. Och så ska dom hänga mörkt, inte i fönstret, men det var lättast att plåta dom där.

litet hus sa...

Lena: jag vet ju inte om jag lyckas ännu! Den stora röda tomater överst till vänster var grön från början. Den har legat i ett halvsoligt fönster ca en vecka. vissa av dom har spruckit (pga frost tror jag) så dom är jag tveksam till.