måndag 20 juni 2011

uteplatsen!

varning! nu kommer en lååång radda med bilder på före-under tiden-efter på min nya uteplats. luta er tillbaka.


såhär såg det ut i juli–augusti förra året. projekt gräva bort inleddes. ungefär hälften av den rosa astilben fick nya ägare.


bortgrävt och ogräsrensat (nåja).


nu är vi i maj (iår) nångång. ja, ogräset kom tillbaka. så även påskliljorna, så det var ju väldigt smart att jag väntade. framför staketet finns det fortfarande kvar lite klasespirea (det fanns hur mycket som helst när jag köpte).


nästa steg: allt som ska bort är bortgrävt. den gamla gången mot under-tak-uteplatsen är borttagen (av dansk sjösten som återanvänds på ett annat ställe).


p g a plommonträdet och dess grunda rötter har jag inte gjort enligt konstens alla regler (gräva ur-grus-markduk-sättsand) utan helt enkelt jämnat till jorden med hjälp av en bräda och lagt på markduk.


halvvägs. samma mönster som under-tak-uteplatsen.


246 tegelstenar senare (jo det var tungt, men jag är envis och kan själv). och vad är det för jättelånga stenar i kanterna undrar ni kanske? det är skitsnygga rostiga balkar!!! som har nästan exakt samma dimensioner som teglet!


"klart!" (markduk som ska klippas bort, några fler tegelstenar ska läggas, krusbärsbuskar ska planteras...) något ojämt och det borde väl borstas i sättsand men jag har tryckt ner grus i dom värsta gliporna + där det inte fick plats något tegel. Är väldigt nöjd med min fina bordsskiva som jag fått av Kolonidagar och som är kompletterad med metall-benbockar från Ikea. Stolar från syrrans soprum.

Hela härligheten invigdes med champagne-galopp i kvällssolen!

3 kommentarer:

Loppan Lorum sa...

Kanonfint! Bra jobbat :) Blir lite nyfiken på var du fått tag i teglet?

litet hus sa...

Tackar! Teglet är från Blocket. Lång historia med både hopp och förtvivlan.

•lotta på solrum• sa...

vad fint det blev!