måndag 12 maj 2008

arbetshelg

i lördags hade vi gemensam arbetsdag på kolonin och i söndags hade vi slänga-i-container-dag. fullt upp och värmebölja!


smygbörjade med röjning i fredags, och det gjorde även grannarna. dessa blommor ratades, jag ilade raskt över och adopterade dom och fick till dessa två planteringar. violer, bellis, narcisser, lilja och nåt obestämt limegrönt och en silvrig sak. jag är helnöjd. hinken hittade jag längst in i boden.


gammal fiskgryta från syrrans soprum.


akleja


näva


alla äppleträd på kolonin är fantastiska just nu


utrensad bod


idolbild på slalomkungen i boden. förra ägaren flyttade in 1980.arbetsdagen började kl 10 i lördags och det slog mig att jag inte varit här vid den tiden på dygnet när det varit sol! och jag tror inte att jag visat några översiktsbilder heller. det börjar djungla till sig! detta är den södra gräsmattan, där ska det odlas nån gång i framiden.


här ser man det ena äppleträdet och lite av den andra gräsmattan.


och här ser man det från grinden. liguster med hockeyfrilla till höger.


femtioelva vändor med skottkärran till containern, solsting, blåmärken och rivsår på underarmarna. högen har krympt betydligt!

nu är det nästan skönt med en arbetsvecka att vila upp sig på!

2 kommentarer:

Jo sa...

Men!? Hur kan man slänga blommor?? :) Tur att du förbarmade dig över de små raringarna! Och hur bra blev det inte i din vård? :) Visst är det skönt när det är städat, under tiden är man kanske inte riktigt lika nöjd dock...

litet hus sa...

ja, det är ofattbart! idag när jag var och kollade till det började narcisserna vissna, snyft! men jag har fått reda på att den silvriga saken är digitalis aka fingerborgsblomma!